Nyheter

den 30 januari 2024

Malagas flygplats expanderar och ännu ett internationellt teknikbolag etablerar sig i Malaga

Framtidsutsikterna för fastighetsinvesteringar i Andalusien ser ljusare ut än någonsin. Det ökande internationella intresset för regionen fortsätter stärkas både inom turism och företagsetableringar och Malagas flygplats har ambitiösa expansionsplaner.

Som en erfaren aktör inom fastighetsinvesteringar är det avgörande att uppmärksamma de drivkrafter som formar regionens tillväxtpotential. Den nyligen avslöjade planen om att utöka flygförbindelserna från Málaga till globala destinationer i Asien, USA och Mellanöstern inom de närmaste två åren är en sådan drivkraft.

Den här expansionen, som tillkännagavs vid Fitur International Tourism Fair 2024, kommer utan tvekan att förstärka regionens redan robusta turistnäring. Med direktflyg planerade till städer som Miami, Buenos Aires, Mexiko, Dubai och Shanghai, kan vi förvänta oss en betydande ökning av internationella besökare. Detta innebär inte bara en tillströmning av turister utan också potentiella fastighetsköpare och investerare som söker bostäder i regionen.

Som en konsekvens av detta kommer efterfrågan på bostäder i Andalusien med största sannolikhet att fortsätta öka. I synnerhet i kommuner längst med kusten som Marbella som redan innan attraherat ett stort antal utländska köpare och där sjukvård, utbildning och bärande infrastruktur håller hög internationell standard.

Den planerade 85%-iga ökningen av flygstolsplatser till Asien, Stilla havet och Mellanöstern samt 35%-iga ökningen till Nordamerika signalerar en stark framtidstro för regionen. Som fastighetsinvesterare bör man se detta som en möjlighet att säkra och utveckla fastigheter som kan tillgodose behoven hos ett växande internationellt klientel.

Forskningscenter inom Halvledarteknik öppnar i Malaga, Skapar 450 nya Jobb.

I en fortsatt spännande utveckling för tekniksektorn har Málaga stad valts som värd för det nya huvudkontoret för IMEC, världsledande inom forskning och utveckling av halvledare. Detta prestigefyllda tillkännagivande gjordes nyligen av den spanska ministern för digital omvandling, José Luis Escrivá.

Etableringen innebär inte bara ett erkännande av Málagas teknologiska potential utan också skapandet av 450 kvalificerade arbetstillfällen. Det nya centret, som blir det första IMEC öppnar utanför sitt hemland Belgien, kommer att ligga i Málaga TechPark. Den betydande investeringen inkluderar en imponerande anläggning på en 46,000 kvadratmeter stor tomt, med en byggnad som täcker ungefär 32,000 kvadratmeter.

Detta förväntas stärka samarbetet med lokala företag och startups, vilket i sin tur kommer att ge en skjuts åt innovation och entreprenörskap i hela regionen. y

Det har troligen aldrig funnits ett bättre tillfälle att allokera om en del av investeringsportföljen till Malaga. Läs mer här om hur vi på BC Partners kan hjälpa dig med det.

 • den 9 december 2023

  Ny investering: Projekt med 22st radhus

  BC Partners har ingått avtal om att gå in som partner i ett nyproduktionsprojekt...

 • den 13 september 2023

  Projektuppdatering: Jinetes 21

  Ca 80% av produktionen färdigställd i Projektet Jinetes 21

 • den 10 januari 2023

  Bosque & Colina blir BC Partners!

  Ett naturligt steg i bolagets utveckling